Kunsten for mig er VIGTIGHEDEN

Kunsten har gennem tiderne været et udtryk, hvad der var vigtigt for det samfund kunsten eksisterer i.

Fra hulemalerier, over helleristninger, religiøs kunst til nutidens kunst, har kunstnere eller de personer, der har bestilt et værk, ønsket en fastholdelse af det der er vigtigt, fx byttedyr og jægere, skibe, religiøse fremstillinger m.v.

På et tidspunkt træder religiøs kunst i baggrunden og erstattes af fastholdelse af landskaber, stemninger, personer m.v. Og så kom fotografiet, der kunne fastholde hurtigere og mere korrekt en maleriet. Men kunsten kan så meget mere end fotografiet.

Fantasien og fokus på enkeltelementer, problemstillinger, stemningen m.v. giver sig udtryk i mange forskellige værker.

Men jo mere jeg ser på det, jo tydeligere bliver det for mig, at grundelementet i kunsten er ”vigtigheden”. Og da det er forskelligt fra kunstner til kunstner, hvad man synes er vigtigt, vil kunsten have utallige formål og udtryksmåder.

I mine malerier spiller naturen en stor rolle, og helst en natur, som eksisterer på egne præmisser. Derfor er Islands natur min foretrukne inspirationskilde, når det gælder forskelligheden, overraskelser og mangfoldigheden.

Mine nære omgivelser på Mols inspirerer mere til stemninger og rolige stunder.

Jeg maler i øjeblikket lys – eller rettere lysets effekt og farve på omgivelserne. I denne proces har jeg eksperimenteret med forskellige medier og er endt op med, at oliemaling giver det bedste resultat til dette formål.

Studierejser: April 2008, Toscana, Italien , hvert år på forskellige årstider fra 2009 – 2022: Island

Back To Top